Introductie

Architect Sandhövel: geboren en opgeleid in Amsterdam, maar bekend geworden in Maastricht.

Gegevens

Voorna(a)m(en) Wilhelmus Josephus
Achternaam Sandhövel
Geboortejaar 1883
Sterftejaar 1962
Geboorteplaats Amsterdam
Kwalificaties Architect

Biografie

Sandhövel volgt na de HTS de opleiding voor architect te Amsterdam en is enige tijd werkzaam op het bureau van Berlage. Samen met architect V. Marres werkt Sandhövel aan verschillende woningbouwprojecten van Bouwverenigingen St. Servatius en Woningzorg. Tot zijn Maastrichtse ontwerpen behoren een dubbele villa aan de Prins Bisschopsingel, diverse villa's aan het Aldenhof, en een complex van 70 woningen aan de Scharnerweg/Meerssenerweg/Professor Roerschstraat/Professor Pieter Willemsstraat.

Sandhövel was tevens hij vele jaren voorzitter van de Bond van Nederlandse Architecten, Hoofdarbiter voor de raad van arbitrage voor de bouwzaken in Nederland, Lid van de ereraad van Architecten en oprichter van de Academie voor Bouwkunst te Maastricht. In de Tweede Wereldoorlog mocht hij zijn architectenberoep niet meer uitoefenen omdat hij weigerde lid van de "Kulturkammer" te worden. In 1962 is hij in Maastricht overleden.

Gebruikte bronnen

1. Jac van den Boogard en Servé Minis, Monumentengids Maastricht (Primavera Pers, Leiden 2001).

Links

1. https://www.myheritage.nl/FP/genealogy-welcome.php?s=262392461

Ingezonden door: Annemarieke Verheij

Annemarieke Verheij Geboren en getogen in Amsterdam. De unieke bouwwerken van de Amsterdamse School zijn voor mij een vertrouwd beeld met opa's en oma's die allen in Oud Zuid woonden. In de jaren 80 werkte ik als reservist bij PTT Post en heb regelmatig op het postkantoor Gerard Terborgstraat (onderdeel van Het Nieuwe Huis op het Roelof Hartplein) gewerkt. Ook heb ik een dag op het postkantoortje op het Spaardammerplantsoen mogen doorbrengen. Helaas was ik in die tijd nog niet zo actief aan het fotograferen dat ik de interieurs op beeld heb vastgelegd.
Ik werk 4 dagen per week op de administratie Vergunningen van de Gemeente Amstelveen (en Aalsmeer). In mijn vrije tijd wandel ik veel, waarbij de camera altijd meegaat. De laatste tijd heb ik een toenemende interesse in de prachtige Amsterdamse School-stijl en ga regelmatig actief op zoek naar gebouwen of objecten.
Professionele kennis heb ik niet, maar met mijn beeldmateriaal en goed zoekwerk op internet hoop ik toch regelmatig een bijdrage te kunnen leveren aan deze mooie website.

Reacties

Geen reacties voor deze persoon.

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kan plaatsen.
Als je nog geen account hebt, dan kan je je aanmelden voor een account.