Introductie

Ten Hoorn is een uit Winsum afkomstige architect, verantwoordelijk voor onder andere een serie soortgelijke woningen in de provincie Groningen.

Gegevens

Voorna(a)m(en) P.
Achternaam Hoorn, ten
Geboortejaar
Sterftejaar
Geboorteplaats Winsum
Kwalificaties Architect

Biografie

Over deze architect is vooralsnog zeer weinig bekend. Hij woonde te Obergum, het noordelijke gedeelte van het Groninger dorp Winsum. In de jaren dertig ontwierp hij een aantal huizen in de uitbreidingswijk van Winsum. Zijn ontwerp voor een landhuis aan de Geert Reindersstraat 8 te Winsum herhaalde hij op ten minste drie andere plaatsen in de provincie Groningen, te weten in Scheemda, Zuidbroek en Heiligerlee, waarbij het huis in Zuidbroek de meest kleurige variant is. In 1933 ontwierp hij de 'Bad- en Zweminrichting Winsum-Obergum'. Ten Hoorn staat, uiteraard op de schaats, afgebeeld als bestuurslid van de Winsumer IJsbaan op een foto uit 1917.

Gebruikte bronnen

1. Met dank aan de Historische Vereniging Winsum.

Links

1. http://www.winshem.nl/wp-content/uploads/Info-1999-nr2.pdf
2. http://www.winshem.nl/wp-content/uploads/Info-2010-nr3-2011-nr1.pdf
3. http://www.delpher.nl

Ingezonden door: Gert-Jan Lobbes

Gert-Jan Lobbes Ik zoek naar details van de Amsterdamse School die je pas opvallen als je langere tijd kijkt naar objecten. Fotograferen helpt om die details te ontdekken. De toppers van deze unieke stroming vind je op vele websites en horen natuurlijk ook thuis op Wendingen. Mijn voorkeur heeft echter om architecten, gebouwen en interieurs in kaart te brengen die nauwelijks aandacht krijgen. Want wie kent tegenwoordig Kruyswijk, Franswa, Boterenbrood of Roodenburgh - om maar een paar namen te noemen? Bekendheid kan bovendien bijdragen aan behoud van erfgoed, onbekend erfgoed kan zomaar verdwijnen. Mijn Amsterdamse Schoolfoto's zijn onder meer gebruikt in de brochure van de Amsterdamse Open Monumentendag 2016, voor tentoonstellingen van Museum Het Schip en De Dageraad, in het boek over Publieke Werken en in het boek naar aanleiding van 100 jaar De Dageraad. Over vondsten op architectuurgebied twitter ik vaak voorafgaand aan publicatie: https://twitter.com/gertjan_lobbes

Reacties

Geen reacties voor deze persoon.

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kan plaatsen.
Als je nog geen account hebt, dan kan je je aanmelden voor een account.