Introductie

Lucas Drewes, van Kuiler & Drewes, bouwde veel in Groningen.

Gegevens

Voorna(a)m(en) Lucas
Achternaam Drewes
Geboortejaar 1870
Sterftejaar 1969
Geboorteplaats Wardhuizen
Kwalificaties Architect

Biografie

Lucas Drewes begon zijn carrière als timmerman. Hij werkte zich op tot opzichter en was als zodanig lange tijd in dienst bij de Afdeling Scholen van de gemeente Groningen. Drewes was in die stad tevens leraar aan de Ambachtsschool. In 1916 werd hij zelfstandig architect en richtte hij samen met zijn vakgenoot Jan Kuiler (1883-1952) in Groningen het architectenbureau Kuiler en Drewes op, dat tot 1943 zou bestaan. Het bureau ontwierp een groot aantal villa's, landhuizen, fabrieken en kerken, zoals de Puddingfabriek en de Oosterkerk, beide te Groningen. Een aantal van de door Kuiler en Drewes ontworpen bouwwerken heeft de rijksmonumentenstatus.

Toen Drewes in 1969 op 98-jarige leeftijd overleed, was hij het oudste lid van de kring Groningen van de Bond van Nederlandse Architecten en vermoedelijk eveneens van die vakorganisatie in heel Nederland. Hij werd begraven op de Noorderbegraafplaats in Groningen.

Links

1. http://nl.wikipedia.org/wiki/Lucas_Drewes

Ingezonden door: Ron Conijn

Ron Conijn Opgeleid als bouwkundige, en als zoon van een timmerman, altijd een zwak gehad voor architectuur.
Mijn passie voor architectuur begon met de Catalaanse Art Nouveau-variant, Modernismo, maar breidde zich al snel uit naar de vele andere internationale varianten. Het is een fantastische liefhebberij, en eigenlijk stiekem een reden voor mijn vrouw en mij om veel op stap te gaan.
Nu wij kinderen in Amsterdam hebben wonen, brengen we daar wat meer tijd door, verdiepten ons ook maar eens in de Amsterdamse School, en ja hoor........nog een passie was geboren.

Reacties

Geen reacties voor deze persoon.

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kan plaatsen.
Als je nog geen account hebt, dan kan je je aanmelden voor een account.