Introductie

De gebroeders Van Gendt waren twee architecten en zoons van A.L. van Gendt. Gedrieën hebben zij tussen ongeveer 1850 en 1930 vele gebouwen in Amsterdam ontworpen. Nog vaker waren zij als constructieve of programmatische adviseurs betrokken bij gebouwen. Zij hebben aan veel kantoorgebouwen hun medewerking verleend.

Gegevens

Voorna(a)m(en) Johan Godart
Achternaam Van Gendt
Geboortejaar 1866
Sterftejaar 1925
Geboorteplaats Alkmaar
Kwalificaties Architect

Biografie

Johan Godart van Gendt was de zoon van Dolf van Gendt en Elisabeth Frederica van Elten. Samen met zijn broer Adolf Daniël Nicolaas van Gendt (1870) werkte hij, waarschijnlijk vanaf 1891, bij het bureau van zijn vader. Van 1890 tot 1891 verbleef hij enige tijd in Berlijn, blijkens schetsen gedateerd in 1891 reisde hij hierna naar Italië. Vermoedelijk uit deze tijd zijn ook enkele schetsen van Zwitserland, Mechelen en Londen. In 1896 werden beide broers compagnon in het bedrijf. Van Gendt stopte in 1914, vanwege gezondheidsredenen, bij het bureau. In 1896 werden enkele van zijn reisschetsen in Architectura gepubliceerd.

Op 10 maart 1894 trouwde Van Gendt met Louise Catharina Landré. Samen kregen zij een dochter.

Links

1. http://nl.wikipedia.org/wiki/Johan_Godart_van_Gendt_(1866)

Ingezonden door: Ron Conijn

Ron Conijn Opgeleid als bouwkundige, en als zoon van een timmerman, altijd een zwak gehad voor architectuur.
Mijn passie voor architectuur begon met de Catalaanse Art Nouveau-variant, Modernismo, maar breidde zich al snel uit naar de vele andere internationale varianten. Het is een fantastische liefhebberij, en eigenlijk stiekem een reden voor mijn vrouw en mij om veel op stap te gaan.
Nu wij kinderen in Amsterdam hebben wonen, brengen we daar wat meer tijd door, verdiepten ons ook maar eens in de Amsterdamse School, en ja hoor........nog een passie was geboren.

Reacties

Geen reacties voor deze persoon.

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kan plaatsen.
Als je nog geen account hebt, dan kan je je aanmelden voor een account.