Gegevens

Voorna(a)m(en) Jan
Achternaam van Eisden
Geboortejaar 1889
Sterftejaar 1945
Geboorteplaats Delfzijl
Kwalificaties Architect

Biografie

Jan van Eisden (Delfzijl 1889 - Delfzijl 1945) en zijn broer en Hilko waren timmermannen en aannemers te Delfzijl. In de jaren dertig ontwierpen zij meerdere huizen in de wijk Delfzijl Oud-West, waaronder M.H. Trompstraat 7 en 9. Zij baseerden zich daarbij op voorbeelden van andere aannemers, zoals de gebroeders De Boer en de gebroeders Zwarts.

Links

1. https://www.pondes.nl/detail/i_d.php?inum=781405702

Ingezonden door: Gert-Jan Lobbes

Gert-Jan Lobbes Ik zoek naar details van de Amsterdamse School die je pas opvallen als je langere tijd kijkt naar objecten. Fotograferen helpt om die details te ontdekken. De toppers van deze unieke stroming vind je op vele websites en horen natuurlijk ook thuis op Wendingen. Mijn voorkeur heeft echter om architecten, gebouwen en interieurs in kaart te brengen die nauwelijks aandacht krijgen. Want wie kent tegenwoordig Kruyswijk, Franswa, Boterenbrood of Roodenburgh - om maar een paar namen te noemen? Bekendheid kan bovendien bijdragen aan behoud van erfgoed, onbekend erfgoed kan zomaar verdwijnen.
Mijn Amsterdamse Schoolfoto's worden gebruikt in tijdschriften, brochures, boeken en bij tentoonstellingen. Over vondsten op architectuurgebied twitter ik vrijwel dagelijks: https://twitter.com/gertjan_lobbes

Reacties

geplaatst door Lex van Rootselaar op 8 november 2020 om 10:56:

Ik woon in een huis van Jan en Hilko en heb uitzicht op dit leuke huis in de Trompstraat.

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kan plaatsen.
Als je nog geen account hebt, dan kan je je aanmelden voor een account.

Original text