Gegevens

Voorna(a)m(en) Jacobus Philippus
Achternaam Wormser
Geboortejaar 1878
Sterftejaar 1935
Geboorteplaats Amsterdam
Kwalificaties Architect

Biografie

Jacobus Philippus Wormser werd in 1878 in Amsterdam geboren. Na de lagere school volgde hij de hoofdcursus voor bouwkundigen aan de Kunstnijverheid- en Teekenschool Quellinus in Amsterdam. Hij werkte op verschillende architectenbureaus, onder andere bij B.J. Ouëndag, K.P.C. de Bazel en H.P. Berlage. In de periode voor 1905 was hij zelfstandig architect en sierkunstenaar in Amsterdam. Hij werd in 1896 buitenlid van het genootschap Architectura et Amicitia en in 1903 als gewoon lid geïnstalleerd. Rond 1905 verhuisde hij naar Hilversum. Na beëindiging van de samenwerking met Vorkink, in 1925, werkte Wormser nog enkele jaren als architect in Hilversum. Hij overleed in 1935 in Amersfoort, na een aantal jaren aan een ongeneeslijke ziekte te hebben geleden.

Vorkink en Wormser hebben van ca. 1905 tot ca. 1925 samengewerkt.

(Bron: NAi)

Links

1. http://zoeken.nai.nl/CIS/persoon/2868

Ingezonden door: Ron Conijn

Ron Conijn Opgeleid als bouwkundige, en als zoon van een timmerman, altijd een zwak gehad voor architectuur.
Mijn passie voor architectuur begon met de Catalaanse Art Nouveau-variant, Modernismo, maar breidde zich al snel uit naar de vele andere internationale varianten. Het is een fantastische liefhebberij, en eigenlijk stiekem een reden voor mijn vrouw en mij om veel op stap te gaan.
Nu wij kinderen in Amsterdam hebben wonen, brengen we daar wat meer tijd door, verdiepten ons ook maar eens in de Amsterdamse School, en ja hoor........nog een passie was geboren.

Reacties

Geen reacties voor deze persoon.

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kan plaatsen.
Als je nog geen account hebt, dan kan je je aanmelden voor een account.