Introductie

Jan Kuiler, van Kuiler & Drewes, bouwde veel in Groningen.

Gegevens

Voorna(a)m(en) Jan
Achternaam Kuiler
Geboortejaar 1883
Sterftejaar 1952
Geboorteplaats Utrecht
Kwalificaties Architect

Biografie

Kuiler was vooral in het noorden van het land actief, meestal samen met zijn Groninger vakgenoot Lucas Drewes (1870-1969), met wie hij in Groningen van 1916 tot 1943 het architectenbureau Kuiler & Drewes dreef. Samen ontwierpen ze een groot aantal villa's, landhuizen, fabrieken en kerken, waaronder de Oosterkerk in Groningen. Ook de Puddingfabriek in die stad is van hun hand. Verschillende door Kuiler en Drewes ontworpen bouwwerken zijn aangewezen als rijks- of gemeentelijk monument.

Jan Kuiler was een zoon van de Utrechtse architect M.E. Kuiler (1859-1937). Ook zijn neef J.E.K. Kuiler (1883-1957) was architect.

Links

1. http://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_Kuiler

Ingezonden door: Ron Conijn

Ron Conijn Opgeleid als bouwkundige, en als zoon van een timmerman, altijd een zwak gehad voor architectuur.
Mijn passie voor architectuur begon met de Catalaanse Art Nouveau-variant, Modernismo, maar breidde zich al snel uit naar de vele andere internationale varianten. Het is een fantastische liefhebberij, en eigenlijk stiekem een reden voor mijn vrouw en mij om veel op stap te gaan.
Nu wij kinderen in Amsterdam hebben wonen, brengen we daar wat meer tijd door, verdiepten ons ook maar eens in de Amsterdamse School, en ja hoor........nog een passie was geboren.

Reacties

Geen reacties voor deze persoon.

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kan plaatsen.
Als je nog geen account hebt, dan kan je je aanmelden voor een account.