Introductie

Architect, opgeleid aan de bekende Haarlemse Nijverheidsschool.

Gegevens

Voorna(a)m(en) Huibert
Achternaam Tuninga
Geboortejaar 1898
Sterftejaar 1958
Geboorteplaats Bussum
Kwalificaties Architect

Biografie

Huib Tuninga werd geboren op 8 februari 1898 in Bussum als zoon van timmerman Hendrik Tuninga en zijn echtgenote Hilligje Verbeek.

In 1916 kwam hij naar Haarlem, waar hij een opleiding kreeg aan de nijverheidsschool en bij de BNA. Hij is enige tijd werkzaam geweest als bouwkundig opzichter, voor hij zich vestigde als zelfstandig architect.

Tuninga heeft zeer veel woningen gebouwd maar ook scholen, winkelpanden en fabrieken. Vooral in Haarlem is veel werk van zijn hand te vinden. Voor de diverse woningbouwverenigingen ontwierp hij complexen in Haarlem-Noord en Haarlem-Oost.

Tuninga was niet alleen architect maar ook een enthousiast amateurtoneelspeler. Voor zijn vereniging heeft hij diverse decors en podia ontworpen.

Gebruikte bronnen

1. Krantendatabase Delpher.
2. Krantenverzameling Noord-Hollands Archief.

Ingezonden door: Richard Keijzer

Richard Keijzer De decaan op de HBS deed een beroepskeuzetest en ik kreeg de uitslag architect of ingenieur. Het is de laatste geworden, maar de belangstelling voor architectuur is gebleven. Later kwam typografie daar bij, met een zeer sterk accent op de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. Fonts uit die tijd waren er eigenlijk niet (behalve het volledig uitgemolken Broadway) dus ben ik zelf maar wat gaan knutselen. Zie: http://fontenwerkplaats.blogspot.nl/

Reacties

Geen reacties voor deze persoon.

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kan plaatsen.
Als je nog geen account hebt, dan kan je je aanmelden voor een account.