Gegevens

Voorna(a)m(en) Hilko
Achternaam van Eisden
Geboortejaar 1892
Sterftejaar 1940
Geboorteplaats Delfzijl
Kwalificaties Architect

Biografie

Hilko van Eisden (Delfzijl 1892 - Groningen 1940) en zijn broer Jan waren timmermannen en aannemers te Delfzijl. In de jaren dertig ontwierpen zij meerdere huizen in de wijk Delfzijl Oud-West, waaronder M.H. Trompstraat 7 en 9. Zij baseerden zich daarbij op voorbeelden van andere aannemers, zoals de gebroeders De Boer en de gebroeders Zwarts.

Links

1. https://www.openarch.nl/search.php?name=Hilko+van+Eisden

Ingezonden door: Gert-Jan Lobbes

Gert-Jan Lobbes Ik zoek naar details van de Amsterdamse School die je pas opvallen als je langere tijd kijkt naar objecten. Fotograferen helpt om die details te ontdekken. De toppers van deze unieke stroming vind je op vele websites en horen natuurlijk ook thuis op Wendingen. Mijn voorkeur heeft echter om architecten, gebouwen en interieurs in kaart te brengen die nauwelijks aandacht krijgen. Want wie kent tegenwoordig Kruyswijk, Franswa, Boterenbrood of Roodenburgh - om maar een paar namen te noemen? Bekendheid kan bovendien bijdragen aan behoud van erfgoed, onbekend erfgoed kan zomaar verdwijnen.
Mijn Amsterdamse Schoolfoto's worden gebruikt in tijdschriften, brochures, boeken en bij tentoonstellingen. Over vondsten op architectuurgebied twitter ik vrijwel dagelijks: https://twitter.com/gertjan_lobbes

Reacties

Geen reacties voor deze persoon.

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kan plaatsen.
Als je nog geen account hebt, dan kan je je aanmelden voor een account.