Introductie

Bouwer van watertorens.

Gegevens

Voorna(a)m(en) Barend Ferdinand
Achternaam van Nievelt
Geboortejaar 1888
Sterftejaar
Geboorteplaats
Kwalificaties Architect

Biografie

In de jaren dat Van Nievelt als ingenieur werkzaam was bij het Provinciaal Waterleidingbedrijf van Noord-Holland (PWN) heeft hij drie watertorens ontworpen: de toren in Kwadijk (1925), in Wieringerwaard (1929) en in Hoogkarspel (1931). In 1942 werd Van Nievelt hoofd van het PWN en dat is hij diverse jaren gebleven.

Links

1. http://www.eengroetuitheemskerk.nl/bunkers%20hoofdstuk%205.html
2. http://onh.nl//nl-NL/verhaal/1660/watertoren-kwadijk-is-prijswinnaar

Ingezonden door: Annemarieke Verheij

Annemarieke Verheij Geboren en getogen in Amsterdam. De unieke bouwwerken van de Amsterdamse School zijn voor mij een vertrouwd beeld met opa's en oma's die allen in Oud Zuid woonden. In de jaren 80 werkte ik als reservist bij PTT Post en heb regelmatig op het postkantoor Gerard Terborgstraat (onderdeel van Het Nieuwe Huis op het Roelof Hartplein) gewerkt. Ook heb ik een dag op het postkantoortje op het Spaardammerplantsoen mogen doorbrengen. Helaas was ik in die tijd nog niet zo actief aan het fotograferen dat ik de interieurs op beeld heb vastgelegd.
Ik werk 4 dagen per week op de administratie Vergunningen van de Gemeente Amstelveen (en Aalsmeer). In mijn vrije tijd wandel ik veel, waarbij de camera altijd meegaat. De laatste tijd heb ik een toenemende interesse in de prachtige Amsterdamse School-stijl en ga regelmatig actief op zoek naar gebouwen of objecten.
Professionele kennis heb ik niet, maar met mijn beeldmateriaal en goed zoekwerk op internet hoop ik toch regelmatig een bijdrage te kunnen leveren aan deze mooie website.

Reacties

Geen reacties voor deze persoon.

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kan plaatsen.
Als je nog geen account hebt, dan kan je je aanmelden voor een account.