Gegevens

Voorna(a)m(en) Anton
Achternaam Kurvers
Geboortejaar 1889
Sterftejaar 1940
Geboorteplaats
Kwalificaties Graficus / vormgever, ambtenaar Publieke Werken, leraar Instituut voor Kunstnijverheid, Kunstenaar

Biografie

Antonius (Anton) Kurvers (Den Haag, 23 juli 1889 - Amsterdam, 29 januari 1940) was een Nederlands kunstenaar. Hij was tekenaar, lithograaf, meubelontwerper, textielkunstenaar, decoratieschilder, industrieelontwerper, grafisch vormgever en boekbandontwerper. Hij was werkzaam in Den Haag tot 1908, in Utrecht tot 1911, daarna in Haarlem. Tenslotte was Kurvers van 1918 tot 1940 werkzaam (adjunct-bureauchef) bij de dienst Publieke Werken van de Gemeente Amsterdam.

Hij was ontwerper van openbare gebruiksvoorwerpen (straatmeubilair), zoals de hangende blauwe Gemeentegiro-bus die hij in 1926 bij Publieke Werken in Amsterdam realiseerde. Ook ontwierp hij voor de Nederlandse PTT in 1929 een hangende rode brievenbus Holland, alsmede in 1936 een blauwe postzegelautomaat.

In 1928 ontwierp Kurvers een omslag voor het poppen- en marionettennummer van het befaamde tijdschrift Wendingen.

Links

1. http://nl.wikipedia.org/wiki/Anton_Kurvers

Ingezonden door: Ron Conijn

Ron Conijn Opgeleid als bouwkundige, en als zoon van een timmerman, altijd een zwak gehad voor architectuur.
Mijn passie voor architectuur begon met de Catalaanse Art Nouveau-variant, Modernismo, maar breidde zich al snel uit naar de vele andere internationale varianten. Het is een fantastische liefhebberij, en eigenlijk stiekem een reden voor mijn vrouw en mij om veel op stap te gaan.
Nu wij kinderen in Amsterdam hebben wonen, brengen we daar wat meer tijd door, verdiepten ons ook maar eens in de Amsterdamse School, en ja hoor........nog een passie was geboren.

Reacties

Geen reacties voor deze persoon.

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kan plaatsen.
Als je nog geen account hebt, dan kan je je aanmelden voor een account.