Behalve het interieur, dat zeer de moeite waard is/was, is er niet zo veel Amsterdamse School aan deze rij huizen.

Officiële of officieuze naam Interieurs, Amstelveenseweg 1040-1060
Type object Interieur / ameublement
Materiaal tegels, glas in lood, verlichting
Opdrachtgever(s)
Betrokken architect(en)
Betrokken kunstenaar(s) Glas in lood: duidelijke invloed van Bogtman of Bogtman zelve.
Geplaatst in 1938
Huidige eigenaar Familie Thio–Walvis

Het is duidelijk een rijtje huizen als een geheel neergezet. Ze werden opgeleverd met mooie interieurs: mooi afgewerkte toegangshal, lambriseringen, suitedeuren met glas in lood. In veel woningen is veel hiervan verloren gegaan aan moderniseringen.

1. De bewoners.

Professionele of persoonlijke band met dit voorwerp

Kennissen van mij bewonen een van deze huizen, met veel genoegen. Behalve het interieur, dat zeer de moeite waard is/was, is er niet zo veel Amsterdamse School aan deze huizen. Aan de buitenkant wel degelijke details, maar je rijdt eraan voorbij.

Ingezonden door: Niko Koers

Niko Koers Geboren en getogen in Haarlem. Afgestudeerd in Delft TU/Bouwkunde/architectuur en volkshuisvesting. In die tijd was ik actief in het 'Kadijkencomité', om de aanvullende bouw en renovatie van 1000 woningen (waaronder het Entrepotdok) op het Kadijkseiland af te dwingen. Na mijn studie werkte ik tot 2012 als projectmanager bij de gemeente Amsterdam, mijn laatste functie was adjunct directeur van het Projectmanagement Bureau. De eerste projecten die ik leidde als projectleider voor het stadsvernieuwingsgebied De Pijp waren de renovaties van Amsterdamse School projecten als De Dageraad van Kramer & De Klerk (PL Takstraat, met de fameuze Joop van Stigt als renovatiearchitect) en de Diamantbuurt van Van Epen. De combinatie Haarlem (Van Loghem)-Delft (Bakema en Van Eijck)-Amsterdam hebben mij 'architectonisch' gevormd.
Sinds een aantal jaren ben ik actief betrokken bij Het Schip in de Initiatiefgroep Museum voor de Amsterdamse School, om de uitbreiding van het museum voor elkaar te boksen. Na mijn pensionering in 2012 ben ik actief geworden als essayist en uitgever. Deze combinatie maakte de vraag om hoofdredacteur van deze prachtige website voor mij onweerstaanbaar.

Geen reacties voor dit voorwerp.