Introductie

De Romeinse godin Maja, symbool van de maand mei en de vruchtbaarheid.

Specificaties

Officiƫle of officieuze naam Maja
Type object Gedenkteken
Materiaal Kalksteen
Huidige staat
Adres(sen) Stadionweg
Postcode(s) 1077 SM
Plaats (provincie) Amsterdam (Noord-Holland)
Land Nederland
Opdrachtgever(s)
Betrokken architect(en)
Betrokken kunstenaar(s) Frans Werner
Geplaatst in 1930
Huidige eigenaar
Soort monument
Monumentnummer

Achtergrond

Het beeld in het plantsoen toont een vrouw met een jong kind op haar knie uitgevoerd met zachte rondingen. Op haar schouder draagt ze vermoedelijk druiven, die symbool staan voor de vruchtbaarheid. De titel van dit beeld verwijst naar de Romeinse godin Maja, symbool van de maand mei en de vruchtbaarheid.

Links

1. https://www.amsterdam.nl/kunstencultuur/kunst-openbare/kunst-openbare/kunstwerken/amsterdam-stadsdeel-4/apollobuurt/maja/

Professionele of persoonlijke band met dit object

Alle keren dat ik met de scooter het beeld passeerde dacht ik aanvankelijk aan een beeld van Hildo Krop. Nu ik het beeld dichterbij ging bekijken zie ik dat de gezichten wat ronder zijn uitgevoerd dan Krop ze doorgaans maakte.

Ingezonden door: Annemarieke Verheij

Annemarieke Verheij Geboren en getogen in Amsterdam. De unieke bouwwerken van de Amsterdamse School zijn voor mij een vertrouwd beeld met opa's en oma's die allen in Oud Zuid woonden. In de jaren 80 werkte ik als reservist bij PTT Post en heb regelmatig op het postkantoor Gerard Terborgstraat (onderdeel van Het Nieuwe Huis op het Roelof Hartplein) gewerkt. Ook heb ik een dag op het postkantoortje op het Spaardammerplantsoen mogen doorbrengen. Helaas was ik in die tijd nog niet zo actief aan het fotograferen dat ik de interieurs op beeld heb vastgelegd.
Ik werk 4 dagen per week op de administratie Vergunningen van de Gemeente Amstelveen (en Aalsmeer). In mijn vrije tijd wandel ik veel, waarbij de camera altijd meegaat. De laatste tijd heb ik een toenemende interesse in de prachtige Amsterdamse School-stijl en ga regelmatig actief op zoek naar gebouwen of objecten.
Professionele kennis heb ik niet, maar met mijn beeldmateriaal en goed zoekwerk op internet hoop ik toch regelmatig een bijdrage te kunnen leveren aan deze mooie website.

Reacties

Geen reacties voor dit object.

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kan plaatsen.
Als je nog geen account hebt, dan kan je je aanmelden voor een account.