Een persoonlijk werk van Hildo Krop: het graf van z'n moeder.

Officiële of officieuze naam Het kind is de oogappel van de moeder
Type object Gedenkteken
Materiaal Muschelkalksteen
Huidige staat
Adres(sen) Meppelerweg 79, Algemene Begraafplaats
Postcode(s) 8331 CT
Plaats (provincie) Steenwijk (Overijssel)
Opdrachtgever(s)
Betrokken architect(en)
Betrokken kunstenaar(s) Hildo Krop
Geplaatst in 1923
Huidige eigenaar
Soort monument

Hildo Krop maakte de bekroning van het grafmonument van zijn moeder, Johanna Louise Cordes, geboren op 14 mei 1855, overleden op 28 oktober 1922. Hij gaf het kunstwerk de titel Het kind is de oogappel van de moeder. Hij hakte het ‘en taille directe’ (rechtstreeks uit de steen).

In 1938 is ook zijn vader in het graf te ruste gelegd.

Het sluimerende kinderkopje, dicht tegen het grote, beschutting biedende moederhoofd gedrukt, symboliseert de liefde die de kinderen Krop van hun moeder ondervonden. Aan de voorzijde in het midden staat de tekst: UW LIEFDE GEDENKEN WIJ.

1. Wim Heij, De mens en kunstenaar Hildo Krop (2006).

1. http://www.timswings.nl/hildokrop/werken-in-nederland/grafmonument/mo-4-monument-voor-het-graf-van-de-moeder-van-de-kunstenaar/

Professionele of persoonlijke band met dit object

Het kindje heeft een uitdrukking, typerend voor de beelden van Krop. De typografie vind ik erg mooi.

Geen reacties voor dit object.