Introductie

De hand van Piet Kramer is direct duidelijk bij het zien van de twee opvallende bruggenhuisjes van deze inmiddels vervangen brug in Amsterdam-Noord.

Specificaties

Officiële of officieuze naam Bruggenhuisjes brug 357 (vm), Amsterdam
Type object Brugwachtershuisje
Materiaal
Huidige staat
Adres(sen) Hagendoornplein
Postcode(s) 1031 CG
Plaats (provincie) Amsterdam (Noord-Holland)
Land Nederland
Opdrachtgever(s) Gemeente Amsterdam
Betrokken architect(en) Piet Kramer, Publieke Werken
Betrokken kunstenaar(s)
Geplaatst in 1925
Huidige eigenaar
Soort monument
Monumentnummer

Achtergrond

De in 1965 afgebroken eerste uitvoering van brug 357, een ophaalbrug die de grootste in z'n soort zou zijn, werd in 1925 gebouw naar ontwerp van Piet Kramer en Wichert Arend de Graaf van Publieke Werken Amsterdam. De brug verbond het Kraaienplein met het Hagedoornplein en overspande het Noordhollandsch Kanaal. De brug zelf was vrij eenvoudig van uitvoering, maar de hand van Kramer is direct duidelijk in de twee bruggenhuisjes aan de westkant van het kanaal.

In het archief van Piet Kramer in Het Nieuwe Instituut is een ontwerp van een bruggenhuisje te vinden voor deze brug, die nog veel expressiever is dan de uiteindelijke uitvoering. Hier is sprake van een ver overkragend, omhoog krullend dak. Het geeft het ontwerp een hoog aerodynamisch gehalte; het heeft wat weg van een speedboot. Ook opvallend aan dit ontwerp is het houtwerk tussen de ramen onder het dak. Het lijkt enigszins op het ribben/ruggengraat motief van de achterkant van de lampen van de voormalige brug 409 (die nu in de tuin van Museum Het Schip staan). Het doet daarmee ook denken aan het hoofdstuk over dit veelvuldig door Michel de Klerk toegepaste motief in het boek Wonen in de Amsterdamse School.

Het uitgevoerde ontwerp is weliswaar minder expressief, maar zeker een opvallend huisje en een fraaie toevoeging aan het bruggenhuisjesoeuvre van Kramer. De ophaalbrug werd op 23 december 1965 gesloten, toen de nieuwe geopend werd.

Exterieur

De in baksteen opgetrokken huisjes hadden een schildvormig plattegrond waarbij de dakrand van het platte dak was afgezet met schuine dakpannen. Een van de huisjes was een transformatorhuisje (in de venstertjes zaten zigzaggende roostertjes); de ander een brugwachtershuisje. Het opvallendste element was de schoorsteen cq het ontluchtingskanaal. Deze liep aan de achterkant schuin vanaf de grond tot voorbij de dakrand van de huisjes (als een soort steunbeer), om vervolgens een bocht te maken en horizontaal te eindigen. Het lijkt daarmee eerder een inlaat (zoals van Formule 1-wagens) dan een uitlaat.

Gebruikte bronnen

1. Sebas Baggelaar, Pim van Schaik, Piet Kramer, Bruggenbouwer van de Amsterdamse School, 2016

Links

1. https://nl.wikipedia.org/wiki/Gerben_Wagenaarbrug
2. https://zoeken.hetnieuweinstituut.nl/nl/archieven/details/KRAM/keywords/piet%20kramer

Professionele of persoonlijke band met dit object

Ik kwam deze brug voor het eerst tegen in het boek Piet Kramer, Bruggenbouwer van de Amsterdamse School.

Ingezonden door: Marcel Westhoff

Marcel Westhoff

Reacties

Geen reacties voor dit object.

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kan plaatsen.
Als je nog geen account hebt, dan kan je je aanmelden voor een account.