Introductie

Een van twee enigszins vergeten ontwerpen van Piet Kramer. Begrijpelijk gezien de huidige ligging, maar terecht is dat zeker niet.

Specificaties

Officiële of officieuze naam Brug 536, Amsterdamse Bos
Type object Brug
Materiaal Baksteen, Staal, Graniet, Smeedijzer
Huidige staat
Adres(sen)
Postcode(s) 1182
Plaats (provincie) Amstelveen (Noord-Holland)
Land Nederland
Opdrachtgever(s) Gemeente Amsterdam
Betrokken architect(en) Piet Kramer, Publieke Werken
Betrokken kunstenaar(s)
Geplaatst in 1938 - 1939
Huidige eigenaar Gemeente Amsterdam
Soort monument Gemeentelijk monument
Monumentnummer

Achtergrond

In het tussen 1934 en 1964 aangelegde Amsterdamse Bos vinden we maar liefst 69 bruggen van de hand van meesterbruggenbouwer Piet Kramer. In zijn ontwerpen hield Kramer, net als bij 'zijn' stadsbruggen in Amsterdam, rekening met de omgeving en waren zijn ontwerpen fantasievol en uniek; geen enkele brug is compleet identiek aan een andere. Brug 536 en brug 537 zijn ontworpen in 1938 en kwamen een jaar later klaar. Het ontwerp van de keermuren en dergelijke is van 1939, maar deze kwamen pas in 1946 gereed.

De zusterbruggen zijn enigszins ondergeschoven kindjes in het rijke oeuvre van Piet Kramer. De beide bruggenboeken waar we bij onderzoek voor Wendingen veel gebruik van maken besteden er nauwelijks aandacht aan. Helemaal onbegrijpelijk is dat niet. Deze twee bruggen liggen nu letterlijk onder de rook cq fijnstof van de A9 die dwars door het Amsterdamse Bos dendert en deze in tweeën splijt. Dat was vanaf het moment dat deze bruggen opgeleverd werden tot de aanleg van de snelweg wel een ander verhaal. De Burgemeester A. Colijnweg waar beide bruggen in lagen was in het begin een lommerijke klinkerweg met een aparte fietsbaan. De A9 kwam hier in 1969-1970 naast te liggen. (De Burgemeester A. Colijnweg buigt nu ten oosten van brug 536 af naar het zuidwesten. Hoe dit stukje weg nu heet is niet helemaal duidelijk.)

Hoewel: bruggen. De twee overbruggingen zijn in feite viaducten - zo worden ze ook in de bouwdossiers aangeduid - en zijn daarmee, samen met bijvoorbeeld de Vondelbrug, een van de weinige ontwerpen van dit type brug van de hand van Piet Kramer. De meest westelijk gelegen brug 536 over de Nieuwe Meerlaan en het ernaast gelegen water heeft een langere overbrugging dan brug 537, respectievelijk 32 en 20 meter.

Tegenwoordig is de Burgemeester A. Colijnweg een soort ventweg, alleen bedoeld voor autoverkeer. Daardoor zijn de trapjes vanaf de begane grond naar het wegniveau vandaag de dag volslagen ridicuul; ze leiden nergens heen. Je moet - zeker bij brug 536 - moeite doen om het stukje overgebleven voetpad op de brug zelf te bereiken. Dat komt mede door aanpassingen als de bevestiging van moderne vangrails aan de oude viaducten.

Exterieur

Helemaal terecht is de wat onbekende status van deze viaducten niet. Ze zijn typische Kramerbruggen, met sierelementen van graniet, sierlijke smeedijzeren brugleuningen en een uitgekiende ligging in de omgeving. Dat laatste geldt zeker voor brug 536. Het overbrugt aan de westzijde een weg voor autoverkeer en een fietspad. Aan de overzijde van het water ligt een ruiterpad. Aan beide zijde zit een trappetje naar de hoger gelegen weg.

Dit viaduct vormt samen met brug 546 een soort verkeersknooppunt, maar de combinatie met het water en vele groen geeft dit een mooi landelijk karakter.

Het mooie van deze viaducten, zeker bij deze, is het vrije zicht op de zogenaamde portalen, de stalen bogen waarop het wegdek rust. Zijn ze bij brug 537 enigszins weggewerkt, maar die van 536 tonen zich in vol ornaat en geven de brug van onderaf een stoere industriële uitstraling. Aan de oostzijde, bij het ruiterpad, is door Kramer in de keermuur een klein trappetje naar het water gemaakt, al is de functie hiervan niet helemaal duidelijk.

Gebruikte bronnen

1. Plattegrond van Het Amsterdamse Bos. (Plattegrond met brugnummers. 2010).

Links

1. https://archief.amsterdam/inventarissen/file/c3c81e3589c36413f888581084f4aea4

Professionele of persoonlijke band met dit object

Bruggen 536 en 537 zijn unieke exemplaren in zowel het Bos als het oeuvre van Kramer. Wat meer respect is op z'n plaats! :)

Ingezonden door: Marcel Westhoff

Marcel Westhoff

Reacties

Geen reacties voor dit object.

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kan plaatsen.
Als je nog geen account hebt, dan kan je je aanmelden voor een account.