Introductie

Het nummer van dit hekbruggetje hoorde eerder toe aan twee(!) andere bruggen op een andere plek in het Amsterdamse Bos. Een van die bruggen bestond overigens weer grotendeels uit een brug die op weer een andere plek in de stad stond. (Begrijpt u het nog?) Er zijn weinig bruggen die de groei van het gebied rondom de Bosbaan zo treffend verbeelden.

Specificaties

Officiële of officieuze naam Brug 513, Amsterdamse Bos
Type object Brug
Materiaal Hout
Huidige staat
Adres(sen)
Postcode(s) 1182
Plaats (provincie) Amstelveen (Noord-Holland)
Land Nederland
Opdrachtgever(s) Gemeente Amsterdam
Betrokken architect(en) Publieke Werken
Betrokken kunstenaar(s)
Geplaatst in 1971
Huidige eigenaar
Soort monument
Monumentnummer

Achtergrond

In het verlengde van de Bosbaan, over de Hoornesloot in de Nieuwe Meerlaan (een stukje ten zuiden van de huidige ingang), lag tot 1937 een enkelvoudige ophaalbrug met de naam Jacob Heine brug. Na het gereedkomen van de Bosbaan moest deze toegang verbreed worden. De oplossing? Een tweede brug ernaast, die als nummer 513A kreeg. Dat werd een brug die 'over' was': de Hennetjesbrug in de Kinkerbuurt. Ook al een ophaalbrug, dus er lagen enige tijd vreemd genoeg twee ophaalbruggen naast elkaar.

Om aan de geldende regels te voldoen voor internationale roei-evenementen is de oorspronkelijk 72 meter brede Bosbaan twee keer verbreed. De eerste keer was in 1963 met een verbreding naar zes banen en 92 meter, voorafgaand aan het Europees kampioenschap van 1964. Hierbij is de baan met name aan de noordzijde verbreed. Op de ontwerptekeningen staat - ten westen van de toenmalige tribunes van de Bosbaan - een bruggetje (met nr. 513) aangegeven als 'door derden te maken brug'. Dat dit bruggetje nummer 513 kon krijgen had te maken met het feit dat de twee ophaalbruggen in 1965 gesloopt werden om plaats te maken voor een grote brede brug. Deze kreeg nummer 503 en kwam iets naar het noorden te liggen, in het verlengde van de Van Nijenrodeweg.

In het tekeningenarchief van Publieke Werken is een dossier uit 1970 met de titel 'Brug 513. Het vernieuwen van houten boven-bouw ten behoeve van brug 513, vaste voetbrug ten westen van de tribune in het Amsterdamse bos'. De onderbouw van het eerste bruggetje bleef behouden; voor de bovenbouw werd - net als eerder bij brug 512 - saillant genoeg teruggegrepen naar een eerder Kramerontwerp, namelijk die van brug 514 en (in iets mindere mate) brug 522. Dus een houten brug met een draaihek en opvallende (ook hier rode?) thermisch verzinkte paalmutsen en puntige scharnieren en accenten. Dit bruggetje kwam in 1971 gereed.

De tweede keer dat de Bosbaan verbreed werd was in 2001, naar 118 meter en acht wedstrijdbanen om aan de voorwaarden voor wereldkampioenschappen te voldoen. Dit is hoogstwaarschijnlijk het moment dat het bruggetje - samen met de klassieke tribune - verdween. Het is onduidelijk wat er met het hekwerk is gebeurd.

Exterieur

We moeten het doen met alleen de ontwerptekeningen. Ik heb slechts een archieffoto kunnen vinden waarop het bruggetje in de verte staat. Hierop is weinig detail te zien, maar wel is het ontwerp hierop te herkennen.

Links

1. https://archief.amsterdam/inventarissen/file/053f88f9ef7f030d4d32c2f73329e20b

Professionele of persoonlijke band met dit object

Erg opvallend dat een ouder ontwerp uit de kast werd getrokken voor dit bruggetje. Ook erg jammer dat het er niet meer is, maar het levert wel een mooi verhaal op.

Ingezonden door: Marcel Westhoff

Marcel Westhoff

Reacties

Geen reacties voor dit object.

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kan plaatsen.
Als je nog geen account hebt, dan kan je je aanmelden voor een account.