over deze site

Wendingen is een website van Museum Het Schip en is voor iedereen die geïnteresseerd is in de architectuur- en kunststroming de Amsterdamse School. Samen bouwen we op Wendingen aan een overzicht van de Amsterdamse School in de volle breedte: van woonblok tot sieraad, van bruggenbouw tot glaskunst!

Weten wat we bedoelen met de Amsterdamse School?

forum

Het boek "H.E. Schulte Architect HBO-BNA 1906-1967" is inmiddels verschenen en bij mij te verkrijgen à € 35,- plus € 6,75 verzendkosten. Mail: edschulte@heschultearchitect.nl

geplaatst in H.E. Schulte door Ed. Schulte 21 mei 2020, 11:10

Met dank aan dit huis weten we nu dat Evert Rozema een jongere broer had die ook architect was. Deze Pieter nam - samen met Kornelius Westerman - het bureau van Evert over toen deze gemeentearchitect werd van Appingedam. Zij, en niet Evert, waren ook verantwoordelijk voor de villa in Hoogezand-Sappemeer.

geplaatst in Rijksweg 279, Winneweer door Redactie Platform Wendingen 8 mei 2020, 10:06

Dit woonblok is ontwikkeld door NV Bouwmaatschappij Noord-Holland van Robert Gottschalk c.s., de schoonvader van prof. E.M. Meijers die in Watergraafsmeer is opgegroeid en gehuwd met de woningopzichteres Tony Gottschalk (1909). Voor biografisch onderzoek naar Meijers ben ik geïnteresseerd in projecten van deze bouwmaatschappij en haar voorganger NV Bouwmaatschappij Linnaespark (tot 1901), in het licht van de grote stadsvernieuwingsprojecten tussen 1900 en ca, 1930.

geplaatst in Woonblok Archimedesweg-Hogeweg Amsterdam door Marten van Harten 4 mei 2020, 09:12

Doe mee!

Helaas is het op dit moment niet mogelijk zelf objecten of personen toe te voegen. Neem contact op met de redactie.

Voel je je verbonden met de kunstuitingen van de Amsterdamse School, bijvoorbeeld vanwege je persoonlijke of professionele achtergrond? Help mee de Amsterdamse School op de kaart te zetten en Wendingen actueel te houden. Meld je hier aan!op de kaart

Gebedshuizen