over deze site

Wendingen is een website van Museum Het Schip en is voor iedereen die geïnteresseerd is in de architectuur- en kunststroming de Amsterdamse School. Samen bouwen we op Wendingen aan een overzicht van de Amsterdamse School in de volle breedte: van woonblok tot sieraad, van bruggenbouw tot glaskunst!

Weten wat we bedoelen met de Amsterdamse School?

forum

Museum Het Schip dreigt vleugellam te worden na het besluit van het Amsterdams Fonds van de Kunsten om de subsidie te korten. Directeur Alice Roegholt: "Wij gaan op termijn omvallen als we dit niet oplossen. Die subsidie is een bijdrage aan onze basis-exploitatie, dus voor gebouwonderhoud, personeelskosten en andere overhead. We draaien voor 65 procent op eigen inkomsten. Voor alle exposities verwerven we externe fondsen. Maar dat kunnen we alleen maar doen als de basis op orde is. Dat is het eerste waar fondsverstrekkers naar kijken; die willen samenwerken met een solide organisatie. Het gaat toch niet gebeuren dat wij vleugellam worden gemaakt vanwege 1,5 ton per jaar?

Lees hier het hele artikel: https://www.nul20.nl/voortbestaan-museum-schip-bedreigd

geplaatst in Voortbestaan Museum Het Schip. door Redactie Platform Wendingen 22 september 2020, 09:11

Wellicht was de redactie destijds in de war met gewone brievenbussen aan trams?

geplaatst in Blauwe Girobus Staand model door Redactie Platform Wendingen 15 september 2020, 12:51

Bij mijn weten hebben er nooit girobussen aan Amsterdamse trams gehangen.

geplaatst in Blauwe Girobus Staand model door Jos Wiersema 15 september 2020, 08:27

Doe mee!

Helaas is het op dit moment niet mogelijk zelf objecten of personen toe te voegen. Neem contact op met de redactie.

Voel je je verbonden met de kunstuitingen van de Amsterdamse School, bijvoorbeeld vanwege je persoonlijke of professionele achtergrond? Help mee de Amsterdamse School op de kaart te zetten en Wendingen actueel te houden. Meld je hier aan!op de kaart

Gebedshuizen