over deze site

Wendingen is een website van Museum Het Schip en is voor iedereen die geïnteresseerd is in de architectuur- en kunststroming de Amsterdamse School. Samen bouwen we op Wendingen aan een overzicht van de Amsterdamse School in de volle breedte: van woonblok tot sieraad, van bruggenbouw tot glaskunst!

Weten wat we bedoelen met de Amsterdamse School?

forum

ik heb me helemaal vergist. Ik heb het gebouw van het voormalig groene kruis weer gezien. Alleen de kozijnen zijn nu niet meer groen. Ik dacht dat andere gebouw te herkennen als het voormalig Groene Kruis gebouw door de groene kleuren. Sorry, heb me vergist. Begin 60er jaren is voor mij lang geleden. Was nog een kind van 7 toen. Mijn reactie kan bij deze dan ook worden verwijderd. Nee, de naam Gelling zegt me niets. Ik ben in 1976 verhuisd naar Groningen en in 1978 verhuisd naar Amsterdam.Ik woon nu sinds 1996 in Emmen. Omdat ik in Amsterdam zuid heb gewoon heb ik veel huizen en gebouwen van de Amsterdamse school gezien. Nu herken ik hier in Emmen ook veel gebouwen en huizen van de Amsterdamse school.

geplaatst in Parallelweg 25, Hoogezand door Fiona de Bruin 21 oktober 2020, 21:09

Dank voor uw reactie! In het geval van dit soort aanknopingspunten probeer ik altijd meer informatie te vinden, onder meer het krantenarchief (Delpher) en op internet. Bent u zeker dat het om nummer 25 gaat? Nummer 31 is namelijk het voormalige gebouw van het Groene Kruis. Toevallig staat het momenteel te koop. De naam Groene Kruis staat nog op de gevel. In de jaren 60 en 70 woonde in het huis op nummer 25 dhr Gelling, hoofd van de Theo Thijssenschool. Dit volgens diverse advertenties in het Nieuwsblad van het Noorden uit de jaren 1965-1972. Geeft de naam van dhr Gelling u misschien nog aanknopingspunten?

geplaatst in Parallelweg 25, Hoogezand door Gert-Jan Lobbes 19 oktober 2020, 13:15

Ik kan me herinneren dat de kleuren in de jaren 50, 60 en 70 en misschien daarna ook groen waren. Dat was toen het gebouw van Het Groene Kruis. Het werd gebruikt voor de kraamzorg en kregen de zuigelingen daar hun eerste entingen. Op de voorgevel was vroeger ook een groen kruis geschilderd. Net als in Pekela.

geplaatst in Parallelweg 25, Hoogezand door Fiona de Bruin 17 oktober 2020, 12:18

Doe mee!

Helaas is het op dit moment niet mogelijk zelf objecten of personen toe te voegen. Neem contact op met de redactie.

Voel je je verbonden met de kunstuitingen van de Amsterdamse School, bijvoorbeeld vanwege je persoonlijke of professionele achtergrond? Help mee de Amsterdamse School op de kaart te zetten en Wendingen actueel te houden. Meld je hier aan!op de kaart

Geheel of gedeeltelijk gesloopt...