over deze site

Wendingen is een website van Museum Het Schip en is voor iedereen die geïnteresseerd is in de Amsterdamse School. Samen met liefhebbers en professionals bouwen we op dit platform aan een overzicht van de Amsterdamse School in de volle breedte: van woonblok tot sieraad, van bruggenbouw tot glaskunst!

Weten wat we bedoelen met de Amsterdamse School?

forum

Het lijkt nu echt over te zijn met de plaskrul zo weet Het Parool ons te melden . . . https://www.parool.nl/amsterdam/vaarwel-donkergroene-amsterdamse-plaskrul~b39e5c13/

geplaatst in Krul door Jos Wiersema 27 januari 2020, 22:32

graag contact bastiaan@vlierboom.nl

geplaatst in Hoekblokken (v.m.) Insulindeweg-Molukkenstraat, Amsterdam door Bastiaan E. Vlierboom 11 november 2019, 17:59

Ik ben nu inmiddels 3 jaar bezig met onderzoek voor een boek(je) over P.L. Marnette , voornamelijk in het Stadsarchief en vooral in het archief 5180 , Secretarie; Afdeling Publieke Werken , en zal daar nog wel enige tijd mee bezig zijn . Ik kom uiteraard ook veel tegen over andere architecten en gebouwen , en misschien zijn er anderen ook bezig met onderzoek/boek , dan kunnen we eventueel informatie uitwisselen .

geplaatst in Wie doet nog meer onderzoek Amsterdamse School? door jos wilcke 10 november 2019, 23:27

Doe mee!

Woon je of werk je in een mooi Amsterdamse School-gebouw? Voel je je op een andere manier verbonden met de kunstuitingen van de Amsterdamse School, bijvoorbeeld vanwege je persoonlijke of professionele achtergrond? Help mee de Amsterdamse School op de kaart te zetten!

Meld je hier aan!

op de kaart

Gebedshuizen