over deze site

Wendingen is een website van Museum Het Schip en is voor iedereen die geïnteresseerd is in de architectuur- en kunststroming de Amsterdamse School. Samen bouwen we op Wendingen aan een overzicht van de Amsterdamse School in de volle breedte: van woonblok tot sieraad, van bruggenbouw tot glaskunst!

Weten wat we bedoelen met de Amsterdamse School?

forum

Museum Het Schip wordt bedreigd in haar bestaan. Om dit - zeker richting college van B&W van Amsterdam - onder de aandacht te brengen zijn we een petitie gestart. Als je de Amsterdamse School, de geschiedschrijving van de volkshuisvesting, Museum Het Schip en uiteraard ook Wendingen een warm hart toedraagt, zou je de petitie dan willen ondertekenen & delen? Alvast hartelijk dank!

https://redmuseumhetschip.petities.nl/

geplaatst in Voortbestaan Museum Het Schip. door Redactie Platform Wendingen 26 september 2020, 08:08

Leuk: na 'De Amsterdamse School in Utrecht’ en 'De Amsterdamse School in Groningen’ komen dezelfde makers nu met dit boekje, wederom een toegankelijk boekje met fiets- of wandelroutes langs gebouwen met AS-kenmerken!

geplaatst in De Amsterdamse School in Amersfoort door Redactie Platform Wendingen 25 september 2020, 09:09

Hartelijk dank voor de update en foto's Martin! Voor een afbeelding van de bouwtekening (het zou mooi zijn als hier de architect en bouwjaar op staan) houden wij ons van harte aanbevolen!

geplaatst in Nieuweweg 10, Delfzijl door Redactie Platform Wendingen 23 september 2020, 10:39

Doe mee!

Helaas is het op dit moment niet mogelijk zelf objecten of personen toe te voegen. Neem contact op met de redactie.

Voel je je verbonden met de kunstuitingen van de Amsterdamse School, bijvoorbeeld vanwege je persoonlijke of professionele achtergrond? Help mee de Amsterdamse School op de kaart te zetten en Wendingen actueel te houden. Meld je hier aan!op de kaart

Gebedshuizen