Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

  zondag 15 juli 2018
  2 Replies
  441 Visits
De Simon van Hasseltschool is eind 2017 verhuisd naar een nieuw onderkomen. Het gebouw zal de komende tijd volledig in originele staat worden hersteld. Het gebouw zal daarna worden verhuurd aan het WIJ-team Oosterparkwijk. Al in maart 2017 was gebleken dat het gebouw toe is aan een grondige renovatie. De opknapbeurt zal zo’n twee miljoen euro gaan kosten. Bron: https://www.oogtv.nl/2018/07/opknapbeurt-simon-van-hasseltschool-voor-komst-wij/
4 jaar geleden
·
#1406
Momenteel wordt de school binnen en buiten gerestaureerd en het oorspronkelijke aanzien wordt terug gebracht in afwachting van de nieuwe bestemming. Lut Gielen is hierbij als restauratieschilder en kleuronderzoeker betrokken. De gele Friese steentjes met antraciet lintvoegen in hal en trappenhuis zijn weer tevoorschijn gekomen. De witte verf die er overheen geschilderd was is met stoom en kokend water verwijderd. Gietijzeren elementen hebben weer hun oorspronkelijke groene kleur terug. Van Lut Gielen mochten wij wat voor/na foto's opnemen, die prachtig de metamorfose laten zien.
5 jaar geleden
·
#1405
Ook ik heb belangstelling voor architectuur. Met name de Amsterdamse School stijl en Art Deco. Ook de meubels uit die tijd zijn zo prachtig. Ik woon in een oud jaren 30 huis met alle originele details, ingericht met Amsterdamse School.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.