Veelgestelde vragen

Binnenkort vind je hier de antwoorden op veelgestelde vragen. Het kan goed zijn dat er bijvoorbeeld iets niet klopt aan de website, of dat er iets lijkt te zijn misgegaan met je gegevens. Denk dus aan vragen als 'Dat gebouw is toch helemaal geen Amsterdamse School?', 'Wat verwacht de redactie van mijn bijdrage?', 'Hoe kan ik de redactie nog meer helpen?', 'Ik heb mijn wachtwoord niet ontvangen. Wat moet ik doen?', 'Mijn bijdrage is nog niet zichtbaar op de website. Hoe kan dat?', 'Waarom is er een onderscheid gemaakt tussen architecten en kunstenaars? Zijn architecten dan geen kunstenaars?'.

Op één vraag kunnen we als redactie wel alvast een antwoord formuleren: op de vraag 'Wat is de Amsterdamse School?' zul je van de redactie géén definitief antwoord horen. Niet alleen omdat dat bijna onmogelijk is, maar ook omdat we iedereen willen uitnodigen om zijn eigen ideeën hierover te formuleren en deze met de andere bezoekers van Platform Wendingen te delen. Museum Het Schip hoopt zo de discussie in leven te houden. Wie zijn wij immers om het definitieve oordeel te vellen over een stroming die zich bij uitstek laat kenmerken door de individuele expressie van de kunstenaar?

Aan de hand van de bijdragen op deze site kun je je hopelijk een beeld vormen over deze kunststroming. Daarnaast hopen we binnenkort aandacht te kunnen besteden aan de verschillen tussen de opvattingen van kunst- en architectuurhistorici.