Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

  vrijdag 23 mei 2014
  6 Replies
  591 Visits
Onlangs heb ik nog contact gehad met de huidige eigenaars, maar helaas is het niet mogelijk De Schipborg te bezoeken. Als iemand een "omweg" weet, hoor ik het graag.
7 jaar geleden
·
#872
Op 20 juni 2008 had ik het genoegen als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand op de Schipborg het huwelijk te mogen voltrekken tussen Jan-Lucas Hof en Afke Jitsche Goosen. Een leuk bruidspaar! De huwelijksceremonie voltrok zich in een buitengewoon sfeervolle ambiance. Nog altijd bewaar ik hieraan een mooie en prettige herinnering.
7 jaar geleden
·
#871
Kan ook weinig vinden over architecten uit Denthe en/of Zuidoost Groningen. Er is een korte beschrijving van Prummel. Maar er was ook Kleinenberg (meerdere architecten).
9 jaar geleden
·
#870
Inderdaad, Drenthe biedt nog genoeg te bieden. Kijk eens in Norg; hoever is dat van Beilen, Jeroen? Stap op de fiets, of neem de auto, camera mee. Google eerst: "Norg de Instuif", en laat je verrassen. We zien uit naar je bijdrage!
9 jaar geleden
·
#869
Ik woon in Beilen en heb sinds kort kennisgemaakt met deze interessante site. In Beilen zelf staan enkele woonhuizen met AS kenmerken. In zowel Assen als Hoogeveen tref je erg mooie voorbeelden van deze bouwstijl aan zover ik dat beoordelen kan. Bij mijn weten bestaat er geen overzicht van Amsterdamse School objecten in Drenthe. Ik ben geen expert, maar wel een groot liefhebber van de AS. Jeroen Broeklander
9 jaar geleden
·
#868
Ik schaam mij diep: er zijn 8 (ACHT!) objecten in Drenthe gedocumenteerd. (Zie: zoeken/filters/Drenthe). Welgemeend excuus aan alle Drentenaren en -liefhebbers. Maar mijn vraag blijft staan. Niko koers
9 jaar geleden
·
#867
Drenthe is nog een (bijna) witte vlek voor WENDINGEN: het enige tot heden gedocumenteerde object is De Schipborg van Berlage (http://www.amsterdamse-school.nl/objecten/gebouwen/landgoed-de-schipborg,-drente/). En daarover is natuurlijk bij ons ook discussie ontstaan. Is dit Amsterdamse School? (http://www.amsterdamse-school.nl/themas/wat-is-amsterdamse-school/discussie-amsterdamse-school/). In december ben ik een week in Drenthe en zou ik graag iets doen aan die witte vlek. Is er misschien ergens een overzicht waaruit ik Amsterdamse Schoolobjecten in Drenthe kan destilleren? Is er misschien een boek over architectuur in Drenthe waar e.e.a. in staat? Zijn er andere bronnen? Is er wellicht een liefhebber/kenner waar ik mee kan communiceren? Is er misschien zelfs iemand die onze 'correspondent Drenthe' zou willen zijn? Niko Koers
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.